Vikarskolen

Hos Substy sætter vi fokus på professionel og faglig kvalitet i undervisningen. Derfor er det også vigtigt for os at klæde landets vikarer professionelt på til opgaven. Det gør vi via vores vikarskole med certificering i klasseledelse.

En forudsætning for god undervisning er god klasseledelse. Vi definerer god klasseledelse ud fra tre væsentlige kompetencer hos vikaren; faglighed, relationskompetence og ledelseskompetence.

Faglighed består i undervisningssammenhæng af to dele. Først og fremmest er der den fagfaglige viden, viden om faget, som vi forventer, at I som skole sikrer i rekrutteringsprocessen. I forhold til Substy's egne vikarer sikres fagligheden i screeningsprocessen. Vi kræver, at vores vikarer først og fremmest kun underviser i de fag, de har topkarakterer i. Samtidig screenes de både pædagogisk og fagligt af vores rekrutteringsafdeling inden ansættelse, så vi herved spotter talenterne for god formidling og forståelse for læring.

 
Den didaktiske viden, læren om at lære, opfordrer vi til, at alle vikarer undervises i inden jobstart. Det er obligatorisk for alle godkendte vikarer fra Substy at gennemføre vores certificerende kursus i netop didaktik, relations- og ledelseskompetence. Det opfordrer vi alle skoler til at gøre obligatorisk også. Kurset bygger på nyeste forskning og formidles af vores lærings- og kommunikationsekspert, Svend Erik Schmidt.

Vikaren undervises og øves blandt andet i Louise Klinges beskrivelser af kendetegn og betingelser for lærerens relationskompetence, John Hatties dokumentation for faktorer, der påvirker undervisning, samt Svend Erik Schmidts betingelser for den karismatiske underviser med fokus på god kommunikation. Kurset afsluttes med en test og en selvstændig opgave, som skal bestås inden vikaren kan frigives i systemet.

Udover undervisning i klasseledelse består Substys vikarskole endvidere af en lang række videns- og inspirationsvideoer og indlæg. Her kan vikarerne hver dag søge støtte og vejledning til dagligdagens udfordringer, samt fordybe og kvalificere sig i emner som konflikthåndtering, diagnoser, differentiering, målsætning feedback og
meget mere.
 
Svend Erik Schmidt
 

Støtte og Partnere


- Smart Innovation
- DTU Compute
- Innovationsfonden
- Teach First Danmark
- MentorDanmark
 
MentorDanmark | Nørre Voldgade 21, 3. sal, 1358 København K - Danmark | Tlf.: 71960715